BAND

The Mockingbirds

Samantha Maddocks (32) / zang en piano
Een verhalenverteller. Dat is Sam bovenal. Dat ze daarbij ook nog eens de sterren van de hemel zingt, komt mooi uit. Op haar negentiende neemt ze haar eerste album op, Songs From My Heart, waarvan meerdere nummers op de radio worden gedraaid. Optredens in onder meer Tivoli en muziekcentrum Vredenburg volgen. Zij is het vocale hart van The Mockingbirds.

Artwin Kreekel (29) / zang, akoestische gitaar, piano en mandoline
Als hij dertien jaar oud is, hoort Artwin op de radio Fire And Rain van James Taylor. Het kwartje valt. Deze muziek is hét. Van zijn ouders krijgt hij zijn eerste akoestische gitaar. Artwin speelt dan al jaren piano. Al snel komen de mandolines, banjo’s en mondharmonica’s het huis in. Ze vinden allemaal een plekje in zijn spel. Hij is het instrumentale brein van The Mockingbirds.

Naast hun samenwerking in de singer-songwriterformatie The Mockingbirds geven deze twee muzikanten ook muzikale workshops onder de naam Soul & Pepper.

De band

Maarten Plug-Nijenhuis / basgitaar, dobro, achtergrondzang
Van oorsprong thuis op de bas, maar als multi-instrumentalist inzetbaar. Speelt ook in de coverband Shades of Deep Purple.

Marcel Verhoeven / drums en percussie
Nieuwe ster aan het firmament, verantwoordelijk voor de strakke ritmes.

Arno Keet / gitaar, mandoline, dobro, lapsteel, banjo
Muzikale duizendpoot en een hele fijne aanwinst. Speelt ook in de band TARA.